Recente reacties

  Technologie en toekomst van 3D printen

  De aanvoer en opkomst van nieuwe technologische ontwikkelingen, maakt het voor veel mensen moeilijk op te begrijpen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de 3d printer. Er is zoveel informatie ineens beschikbaar dat het niet te bevatten is. Iedereen heeft toegang tot heel veel kennis door maar een druk op de knop of even te googelen. De kracht van de technologie is niet te onderkennen en is er om ons leven te vergemakkelijken. Als mens gaan we helemaal op in het delen van informatie, je kunt hier bijvoorbeeld al een goedkope 3d printer kopen. We zijn zo gehecht aan de komst van sociale media dat we ons hele leven en gebeurtenissen en herinneringen met elkaar willen delen. Ons leven wordt zicht baar voor een ieder de technologie maakt ons leven zo transparant dat het voor iedereen te aanschouwen is. De vraag is kunnen we het stoppen of is het zodanig niet te stuiten dat onze kinderen hun eigen wereld niet meer kunnen begrijpen. Kijk maar even naar de senioren onder ons die maar niet kunnen bevatten wat een robot is.

  Virtuele wereld

  Met de komst van de technologie verandert de wereld. Het wordt virtueel steeds kleiner. We kunnen elkaar met weinig handelingen overal ter wereld bereiken. Ook al ben je aan de andere kant van de wereld. De opkomende technologie speelt een hele belangrijke rol in ons dagelijks leven. Het zorgt ervoor dat we door middel  nieuwe communicatie, digitale ontwikkelingen met elkaar verbonden zijn. Het maakt al zijn weg naar ons menselijk lichaam. Denk maar aan de cyborgs bijvoorbeeld. We gebruiken onze hersenen niet eens meer willen we iets uitrekenen grijpen we al gauw naar onze reken gadgets. Willen we iets niet vergeten slaan we het op in onze mobiel bijvoorbeeld. Met de blijvende ontwikkeling van de technologie gaan we binnenkort al onze geheimen en diepste gevoelens ook daaraan toevertrouwen omdat we het niet willen vergeten. Denk er maar eens over na. Worden we lege mensen met ons heel leven op internet?

  Machines in  ontwikkeling

  In het begin was het ontwikkelen van geavanceerde software  erop gericht om werknemers te helpen om te komen tot beter oplossingen en besluitvormingen. Nu met de steeds ontwikkelende technologie krijgen machines steeds meer menselijke intelligentie. De ontwikkelde software zal binnenkort in staat zal zijn te leren en besluiten te nemen op basis van opgedane ervaringen.

  Micro chips

  Als mensheid moeten we ons erop voorbereiden dat we binnenkort een wereld hebben waarin overal en in alles een microchip in zit, zelfs in mensen. Er zullen dit jaar al meer dan 70 miljard microchips met elkaar in verbinding staan via internet. Ga maar na hoeveel informatie dat is. we zijn op weg naar de ‘self-evolving-chips’ die de capaciteit hebben om in real time te leren, waarnemen, vastleggen, analyseren en elke persoon op aarde te identificeren.

  We zullen zelfs met robots samenleven. Zelfs seks met robots is in de toekomst niet uitgesloten.

  Met een DNA chip in je lichaam ben je overal inde wereld te identificeren vooral wanneer je je identiteit niet hebt kunnen bewijzen.

  De opkomende technologie is niet te stuiten. Maar wees er wel van bewust hoe je  ermee omgaat.

  Leave a Reply

  You can use these HTML tags

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>