Recente reacties

  Tablets vervangen de PC

  Sinds 2010 hebben de verschillende fabrikanten van tablets een flinke slag geslagen. Tot die tijd werd voor persoonlijk gebruik gebruik gemaakt van een desktop of laptop. De gebruiker wilde steeds meer mogelijkheden hebben om op alle mogelijke locatie’s een computer te kunnen gebruiken. In science fiction films van de jaren 70 was al te zien geweest hoe men in de toekomst het nieuws las van een scherm dat in de hand gehouden werd. Toen een utopie maar tegenwoordig normaal. De klant heeft in deze dus ook het aanbod bepaald. Een tablet kopen duurt dus langer in het beslissingsproces.

  Ontwikkeling

  Voordat het zo ver was heeft er natuurlijk veel water door de zee gestroomd of in dit geval data door een kabel. De doorbraak is gekomen met de komst van de IPad van Apple. Steve Jobs presenteerd in 2010 een tablet dat de wereld ging veranderen. Apple heeft wel vaker ontwikkelingen gestart die later bepalend bleken te zijn maar in dit geval was het rigoreus. Het probleem van tablets tot dan was het gebruik van bestaande technische middelen. Het zorgde er voor dat de tablets nog steeds zwaar, 2 kg of meer, waren en te log om mee te werken. Niettemin vonden de gebruikers van toen het natuurlijk al helemaal geweldig maar ze wisten toen nog niet beter. Apple had een techniek ontwikkeld waarbij op een heel klein gebied zowel de batterij als de hardware kon worden gebouwd. Met daarnaast de ontwikkeling van een touchscreen werden de mogelijkheden plots een stuk groter.

  Doorontwikkeling

  Met de komst van de IPad aanbieding hadden ook andere leveranciers plots ook de mogelijkheid om de techniek daarvan om te zetten in hun eigen ontwerp. Grote fabrikanten kwamen in korte tijd met hun eigen tablets. Grootste verschil met de IPad was de prijs. Apple had bepaald dat hun product iets was waarvan je als klant vond dat je het moest hebben. Noem het een cultus maar het werkte. Ondanks de prijs bleef Apple lange tijd marktleider. Naast de prijs waren er meerdere verschillen want met de IPad kon je communiceren met andere Apple apparatuur die je had zoals de desktop. Later kwamen daar de smartphones en Phablets bij.

  Verschillende types en uitvoeringen

  Tegenwoordig kennen we een veelvoud aan uitvoeringen en vooral ook toepassingen. Van een kindertablet dat bestemd is om, al dan niet educatieve, games op te spleen tot een ver doorontwikkelde versie waarmee je al meer kunt dan met een desktop of laptop. De ontwikkelingen gaan door dus wie weet of de desktop straks helemaal verdwijnt uit de woonhuizen! Wil je een samsung tablet aanschaffen? Koop hem dan hier!

  Leave a Reply

  You can use these HTML tags

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>